Lucien Arkas Bağları, Antik Metropolis Topraklarında Çevreci Politikalarla Üretim Yapıyor

Sürdürülebilirlik kavramı ve doğa dostu üretim yöntemleri hemen her alanda büyük önem kazanırken, şirketler de dünyamızın geleceği için çevreci üretime daha fazla ağırlık veriyor. Lucien Arkas Bağları da ihtiyaç duyduğu enerji için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanırken, sera gazını önleyici kalite standartlarını da uygulamaya alıyor.

Lucien Arkas Bağları 1200 dönüm ekili arazide 4000 yıldır aynı topraklarda yapılan tarıma ayna tutarak, sertifikalandırılmış organik bağcılık yapıyor. Tarihin ve bilimin ışığında doğal tarıma uyumlu 20’den fazla şaraplık üzüm çeşidinin yetiştirildiği Lucien Arkas Bağları, üretimde de çevreci yenilikler ekleyerek küresel ısınma tehdidini göz önünde tutarak gelecek nesillere olan sorumluluğunun da bilinciyle hareket ediyor.

Yenilenebilir Enerji Kullanılıyor

Doğaya verdiği önemi ”Yenilenebilir Enerji” kaynaklarını kullanarak gösteren Lucien Arkas Bağları’nda çevre dostu işletme anlayışıyla 2019’da başlatılan ‘Güneş Enerjisi Sistemi’ projesi 2020 yılında tamamlanarak uygulanmaya başlandı. Üretimde ihtiyaç duyulan enerjinin bir kısmı doğal kaynak olan güneşten sağlanıyor. Bu sayede doğaya bıraktığı karbon ayak izini de azaltıyor.

Karbon Ayak İzi

Lucien Arkas Bağları’nda mevcut kalite sistemlerine entegre olarak çevre ve karbon ayak izi sürecini içeren ISO standartlarını da sistemlerine eklemek için hazırlıklara başladı. Tüm dünyada olduğu gibi Lucien Arkas Bağları da karbon salınımını nötrlemek için yol haritasını çiziyor.

Faaliyete başladığı ilk günden bu yana sürdürmekte olduğu organik tarım uygulamaları ile gelenek, yenilik ve bilimi birleştiren Lucien Arkas Bağları, paylaştığı çevreye saygı duyuyor, doğa dostu üretim ile yaşamın içinde yer alan her varlığa iyi bir hayat sağlamayı hedefliyor.