Lucien Arkas Bağları’ndan BRCGS Sertifikalı Üretim

Türkiye’nin en büyük tek parsel organik bağına sahip Lucien Arkas Bağları, güncel endüstri beklentilerini ve yasal/uyum yükümlülüklerini yerine getirmek ve de tüketicileri korumak amacıyla, gıda üreticileri ve gıda hizmeti veren kuruluşlar için gıda güvenliği, kalite ve operasyonel gerekliliklerini belirleyen BRCGS (Brand Reputation Through Compliance Global Standard) sertifkasını AA derecesi ile yeniledi. Yasalara uygunluk konusunda müşterilere güven veren BRCGS, küresel ticarette firmaların tanınırlıklarını artırıyor, yüksek müşteri güveni sağlıyor.

İzmir – Torbalı’da Antik Metropolis kentinin bulunduğu alanda, Ege Bölgesi’nin toprağını, suyunu, iklimini sabırla harmanlayarak kendine özgü bir lezzet dünyası oluşturan Lucien Arkas Bağları, üretim kalitesinden ödün vermeden gıda güvenliğinin tüm gerekliliklerine uyan seçkin ürünleriyle, global pazarda tanınan bir marka olma yolunda ilerliyor. 2012 yılında bu sertifikayı ilk kez alan ve sonrasında her yıl yenileyen Lucien Arkas Bağları, yıllar boyunca kaliteli ve güvenli bir üretim gerçekleştirdiğini alanında öncü denetim kuruluşları aracılığı ile kanıtlamaya devam ediyor. BRCGS, üreticiler ve alıcılar arasında ürün güvenliği, kalitesi ve yasallığı konusunda güveni iyileştirmeyi; ürün güvenliğini arttırmayı, daha düşük riskli ürün sorumluluğunu ortaya koymayı; hijyen, kalite ve tüketici sağlık risklerini tanımlayarak kontrol altına almayı amaçlayan etkin bir proses akışını ifade ediyor. Dünya üzerinde 130’dan fazla ülkede, yaklaşık 30 bin sertifikalı firması bulunan BRCGS, gıda ve gıda dışı kategorilerde türünün en titiz akredite belgelendirme programlarını işletmesiyle biliniyor. Gıda güvenliği standartları arasında yer alan BRC standardı perakendeciler tarafından geliştirilmiş ve tüm dünyada kabul görmüş bir standart olarak biliniyor. Belgelendirilmesi bağımsız ve uluslararası akredite kuruluşlar tarafından yapılmakta olan BRCGS, ilk kez 1998 yılında yayınlandı ve belli aralıklarla güncelleniyor.

 

Lucien Arkas Bağları AA Sertifikasına Sahip

BRCGS haberli denetim programında sertifika almaya hak kazanan firmalar, uygunsuzluklarının sayısı ve tipine göre AA, A, B, C, D sertifika derecelerinden biri ile sertifikalandırılıyor. 2012 yılında bu sertifikayı ilk kez alan ve sonrasında her yıl yenileyen Lucien Arkas Bağları, tüm ekibinin desteği ile haberli denetimlerde alınabilecek en yüksek derece olan AA belgesine sahip.

Tedarik zinciri içinde gıda güvenliği standartlarını düzenlemek isteyen İngiliz Perakende Konsorsiyumu (British Retail Consortium) tarafından gıda endüstrisi uzmanları ile birlikte hazırlanan standardı ifade eden ve BRC Global Standart olarak anılan BRC, 2020 yılında BRCGS olarak isim değişikliğine giderek günümüzdeki yapıya büründü. Yasalara uygunluk konusunda müşterilere güven veren BRCGS, küresel ticarette firmaların tanınırlıklarını artırıyor. BRCGS sertifikasına sahip firmalar denetimler sayesinde kendilerini sürekli geliştirerek, tüm çalışanlarını kalite sistemine dahil ediyor ve ekip çalışmasını da kuvvetlendiriyorlar.

Kapalı alanları ile birlikte yaklaşık 2000 dekarlık araziye sahip olan ve bünyesinde dünya mahzenleri arasına ismini yazdırmış LA Mahzen’i barındıran Lucien Arkas Bağları’nın bereketli Antik Metropolis topraklarında başlayan başarı öyküsü uzun yıllar sürecek.