LA Mahzen dünyanın en iyi mahzenleri arasında...

İzmir Torbalı’daki Lucien Arkas Bağları’nda bulunan LA Mahzen, dünyanın en iyi mahzenlerinin yer aldığı kitaba adını yazdırdı.

Dünyanın sayılı yayın evlerinden İsviçreli Braun Publishing tarafından yayınlanan, “Somelye’nin Cenneti: Dünyanın En İyi Mahzenleri / Sommeliers Heaven -The Greatest Wine Cellars Of The World” isimli kitapta LA Mahzen’e de yer veriliyor. Dünyanın en iyi sömelyesi unvanına sahip İtalyan Paolo Basso’nun hazırladığı kitapta Avrupa’dan Güney Amerika’ya birçok farklı coğrafyadan 66 mahzen bulunuyor. 
 

İtalya'da doğan 47 yaşındaki Paolo Basso, 2010 yılında hem Avrupa’da, hem de Şili'de düzenlenen yarışmalarda dünyanın en iyi sömelyesi seçilmiş. Basso, 2013 yılında bu kez Japonya'da düzenlenen yarışmada aynı unvanı üçüncü kez almaya hak kazanmış. 

Restoranlarda şarabı iyi tanıyan, şarap servis kurallarını bilen, şarap-yemek uyumu hakkında müşterilere bilgi veren servis elemanı olan sömelyeler; aynı zamanda restoran için doğru şarabı seçmek ve kavda doğru koşullarda saklamakla da görevlidir. Bu nedenle üç defa dünyanın en iyi sömelyesi seçilen Basso’nun kitabında en iyi 66 mahzeninin arasında bir Türk olarak LA Mahzen’in de yer alması, gurur verici olduğu kadar, Türkiye’nin bu konuda ne kadar geliştiğini gösteren önemli bir kanıt.

Ana tanrıça kenti Metropolis’in topraklarında Torbalı’da Türkiye’nin en büyük tek parsel organik bağı (1.168 dönüm) Lucien Arkas Bağları’nın içinde yer alan LA Mahzen; 3 bin metrekarelik mahzen bölümü, tadım alanı, bar, mutfak, 40 kişilik toplantı odası, 200 kişi kapaisteli veranda ve teras bölümlerinden oluşuyor. İçindeki restaurant ise hem İzmirlilere hem de bölgeyi gezen turistlere üzüm bağlarına karşı yemek yeme zevki sunuyor. 

Ayrıca; Metropolis Antik Kenti’ne 10 kilometre ve Efes’e 30 kilometre mesafede olması nedeniyle bağ turizmi için uygun bir destinasyon özelliği bulunuyor.